<h2>Μότσιας Therm</h2><p>Συστήματα Θέρμανσης - Ψύξη</p> <h2>Μότσιας Therm</h2><p>Συστήματα Θέρμανσης - Ψύξη</p> <h2>Μότσιας Therm</h2><p>Συστήματα Θέρμανσης - Ψύξη</p> <h2>Μότσιας Therm</h2><p>Συστήματα Θέρμανσης - Ψύξη</p>
Previous Next
Βιομάζα - Αέριο

Βιομάζα
Μια μορφή εναλλακτικής θέρμανσης είναι ο καυστήρας βιομάζας. Παρουσιάζει πολύ μικρές διαφορές με το λέβητα πέλλετ. Η βασική διαφοροποίηση είναι ότι ο λέβητας πέλλετ καίει μόνο πέλλετ, ενώ ο καυστήρας βιομάζας καίει κουκούτσια, θρυμματισμένο ξύλο, τσόφλια ή ακόμα και πέλλετ. Η ονομασία βιομάζα επικράτησε για τα στερεά υλικά που είναι μεγαλύτερα σε διαστάσεις από το πέλλετ. Το κάθε καύσιμο για να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο καυστήρα χρειάζεται διαφορετική ρύθμιση του λέβητα.
 
Οι οικονομικότεροι λέβητες για παράδειγμα έχουν χειροκίνητη ρύθμιση ανάλογα με το τι υλικό θέλουμε να καταναλώσουμε, ενώ οι ακριβότεροι έχουν ηλεκτρονικό πάνελ, μέσω του οποίου η επιλογή υλικού είναι απλούστερη. Σημειωτέον ότι δεν μπορούμε να κάνουμε σε καμία περίπτωση ανάμειξη υλικών γιατί το κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Αέριο
Το φυσικό αέριο είναι σήμερα η πιο καθαρή συμβατική πηγή ενέργειας με υψηλή θερμογόνο δύναμη . Οι συσκευές καύσης του φυσικού αερίου είναι αρκετά εξελιγμένες ώστε να μας παρέχουν ασφάλεια και απρόσκοπτη λειτουργία.

Συνηθέστερες εφαρμογές του φυσικού αερίου για την θέρμανση είναι είτε με καυστήρα αερίου σε κεντρικές θερμάνσεις πολυκατοικιών είτε με ατομικούς λέβητες για την θέρμανση διαμερισμάτων η μονοκατοικιών.
 
Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της χρήσης του φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις με ατομικό λέβητα είναι η οικονομική παραγωγή ζεστού νερού χρήσης .